KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 340 Kč
je skladem
naše cena 1 380 Kč
je skladem

30. 12. 2018 | Recepty-dezerty

Jahodová bublanina

 

Na jahodovou bublaninu budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 1 vejce

  • 60 g přírodního třtinového cukru

  • trochu vanilkového cukru

  • 4 lžíce oleje

  • 15 lžic mléka (dávám rostlinné, např. kokosové)

  • 180 g celozrnné špaldové mouky

  • bezfosfátový prášek do pečiva

  • jahody

 

Pracovní postup:

  • vajíčko s cukrem vyšleháme do pěny

  • přidáme 3 lžíce oleje a 10 lžic mléka a promícháme

  • přidáme špaldovou mouku, promícháme a pokud je těsto příliš husté, tak ještě přidáme trochu mléka

  • nakonec vmícháme bezfosfátový kypřící prášek do pečiva

  • vylijeme do vymazané vysypané formy, poklademe jahodami a dáme péci do trouby předehřáté na cca 170° a pečeme asi 30 minut

  • toto množství je akorát do dortové formy, pokud potřebujete větší množství na větší pekáč, tak množství  těsta a ovoce zdvojnásobte.

 

 

Jahodová bublanina

 

Jahodová bublanina - celá